Jaunumi

 
ANDELE, MEISTARKLASES, ZIVJU ĒDIENI UN RADOŠAS SACENSĪBAS
ZIVJU TIRGŪ UŽAVĀ

25. septembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 aicinām visus uz Zivju tirgu Užavā! Tirgosies Ziemeļkurzemes piekrastes zivju tirgotāji un zivju pārstrādātāji no Mērsraga līdz pat Pāvilostai, tāpat būs arī vietējie amatnieki un mājražotāji, notiks meistarklases un dažādas citas interesantas aktivitātes.

Daudzināsim seno zvejniecības arodu, kas joprojām caurvij piekrastes iedzīvotāju ikdienu.
Dienas gaitā notiks zivju tirgus, būs iespēja nogaršot dažādus zivju ēdienus, kā arī būs iespēja piedalīties zivju kūpināšanas un pagatavošanas, jūrniecības mezglu siešanas un tīklu labošanas meistarklaseēs. Tas viss ikvienam ļaus iesaistīties, izjust, sajust, izgaršot un izmēģināt spēkus, gūt jaunas ierosmes un labi atpūsties līdz šim nebijušā notikumā.

25. septembrī viss sāksies ar andeli Užavas Tautas dārzā plkst. 12.00. Tur varēs gan iegādāties, gan baudīt uz vietas svaigas, kūpinātas, marinētas, ceptas, vārītas, sālītas un vēl visādi pagatavotas zivis.

Tirgus apmeklētāji – gan lieli, gan mazi, gan ģimenes ar bērniem varēs noteikt Latvijas zivju sugas un piedalīties radošās darbnīcās, notiks zivju izsole “Andelzive” un konkurss par smeķīgāko zivju galertu, kuru vērtēs pazīstamais bārmenis un “siļķe kažokā” meistars Andris Reizenbergs.

Daudzveidīgo pasākumu ar savas izveicīgās valodas saivu kopā sasies tirgus dienas saimnieki – aktieri Marija Bērziņa un Normunds Laizāns.

Ieeja bez maksas. Maciņš jāatver tikai, lai paēstu un iegādātos tirgus labumus.
Pasākums notiks atbilstoši Covid -19 izplatības ierobežošanas nosacījumiem.

TIEKAMIES UŽAVĀ!
Norises vieta – Užavas Tautas dārzs pie Užavas pagasta pārvaldes.
Projekts  «JŪRA VISU GADU- Piejūras dzīves stila tūrisma veicināšana» 20-00-F043.0442-000002. finansē Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds.
 
----------
CMS v.2.0.1 © RixtelLab 2014-2024

Mājas lapu izstrādāja Grandem , programmēja Rixtel Lab.